Anders Behring Breivik spredte sitt manifest på internett før han selv ble pågrepet på Utøya. Etter at en rekke voldelige ekstremister i likhet med Breivik har spredt sine ideer og oppskrifter på nettet, ønsker Google å gjøre det vanskeligere å søke seg frem til det, skriver Digi.no og siterer Sveriges Television.

Jared Cohen, som er sjef for tenke- og gjøretanken Google Idea, sier ifølge svenske Computer World til SVTs Rapport at det er selve innholdet som forandrer ekstremistenes syn. Google ønsker ikke å sensurere nettet, men håper i stedet å kunne gjøre en forskjell ved å påvirke hvilke søkeresultater som vises først.

– Vi vil at de troverdige røstene som finnes på Internett, de som hoppet av, de som har blitt rammet og de som arbeider mot ekstremisme, skal være dominerende, sier Cohen.

Forskere ved flere nettsteder skal få uker før terroren i Norge har diskutert hvordan nettet gjør spredningen av ekstreme ideer og propagandakampanjer mulig. Dette skjedde under en Google-konferanse i Irland.

Disse forskerne mener at det viktige ikke er hva som finnes på nettet, men hva som er mest synlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.