Google offentliggjorde lørdag at de investerer fem millioner dollar i kampen mot barnepornografi og overgrep. Googles talskvinne Jaquelline Fuller skriver at «vår virksomhet er å gjøre informasjon vidt tilgjengelig, men det finnes informasjon ingen burde skape eller finne. Vi kan gjøre mye for å hindre at dette materialet ikke er tilgjengelig på nett - og for å få delere av dette avskyelige materialet anholdt og dømt» i et blogginnlegg.

To av de fem millionene dollar skal gå inn i et fond hvor avkastningen skal brukes til å videreutvikle verktøy for å hindre spredningen av overgrepsmateriale, skriver Forbes.com.

Google har utviklet en teknologi som skal gi overgrepsbilder et unikt fingeravtrykk. Dersom et bilde endres litt for å lure systemet skal det fortsatt fanges opp. Fingeravtrykkene skal lagres i en kryptert database som politi og andre relevante organisasjoner har tilgang til. Databasen skal være fritt tilgjengelig for alle som har en legitim grunn til å få tilgang.

Tar alt
Ifølge Google skal teknologien være så god, at så å si alt uønsket materiale av denne typen vil kunne bli fjernet fra synlighet. Også bilder som ikke ligger i Googles søkeindeks, men som blir varslet som overgrepsbilder vil bli inkludert i databasen.

Også andre selskaper, som Microsoft, har lignende tiltak for å bekjempe spredningen av overgrepsbilder på internett.

Ifølge National Center for Missing and Exploited Children vokste antallet rapporterte bilder fire ganger fra 2007 til 2011. Antallet anmeldte bilder i 2011 var 17,3 millioner.

Les også:
I denne banken må du ha gode Facebook-venner for å få lån
USA ba Facebook om informasjon 9.000 ganger
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.