Kunngjøringen fra Google tirsdag er svar på at EU i sommer ila selskapet en bot på 4,43 milliarder euro, om lag 41 milliarder kroner.

EU-kommisjonen mener Google har brukt Android-operativsystemets enorme popularitet på smarttelefoner og nettbrett til å fremme sin egen søkemotor på bekostning av andre søkemotorer.

Google har til nå latt produsenter av Android-baserte mobiltelefoner forhåndsinstallerte Googles populære apper gratis.

Google kunngjorde også tirsdag at selskapet vil la mobilprodusenter installere tredjeparters versjoner av Android.

- Innfører vi en ny lisensbetalingsavtale

De to endringene som selskapet nå varsler, finner sted for å etterfølge EUs krav fra juli. Google opplyser at det er nødvendig for å dekke opp for tapte inntekter som følge av EU-boten.

– Siden forhåndsinstallering av Google Search og Chrome sammen med våre andre apper har hjulpet oss til å finansiere utviklingen og gratis distribusjon av Android, innfører vi en ny lisensbetalingsavtale for mobiltelefoner og nettbrett som selges innen EU-området, heter det i en uttalelse fra selskapet.

EU-kommisjonen har gitt Google frist til utgangen av oktober med å få på plass endringene, men Google har varslet anke, en prosess som kan ta flere år.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

- Har du plukket plast langs kysten i sommer?
Hør hva Erna Solberg og andre på Havet-konferansen svarer på spørsmål om de har plukket plast på strendene.
01:18
Publisert: