Nå viser ferske tall at Googles britiske datterselskap vil betale 25 millioner pund, eller nærmere 270 millioner kroner i skatt,  i Storbritannia. Dette er basert på inntektene i siste rengskapsår, som ble avsluttet ved utgangen av juni 2016, skriver Bloomberg News.

Så sent som i fjor var Google i hardt skattevær i Storbritannia etter at myndighetene mente selskapet skyldte 130 millioner pund, eller nesten 1,4 milliarder kroner, i restskatt.

Google's britiske datterselskap fikk et resultat før skatt på 148,2 millioner pund sist år. Det var en økning på 15 prosent sammenlignet med forrige 18-måneders periode.

Britiske politikere har vært kritiske til hvordan Google håndterer internasjonale skattelover.

- Som et internasjonalt selskap betaler vi mesteparten av skatten vår i vårt hjemland, i tillegg til skatt i Storbritannia, skriver en talsperson for Google i en uttalelse til Bloomberg News.

Google flyttet nærmere 100 milliarder i internasjonale innteker til en postboks på Bermuda i 2014. Det skal ha spart selskapet for en skatteregning andre steder i verden på knapt 22 milliarder kroner.

Som DN tidligere har skrevet betalte Googles Norge-sjef Jan Grønbech mer i skatt på sin inntekt i 2015 enn det søkemotorgiganten betalte i skatt samme år. Mens selskapet betalte rundt 2,5 millioner kroner i skatt til norske myndigheter, måtte Grønbech bla opp neste 400.000 kroner mer.  

Les også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.