Dag Kittlaus er en av de mest suksessfulle tech-entreprenørene Norge har sett.

I 2010 tok daværende, og nå avdøde Apple-sjef Steve Jobs kontakt med gründeren av talehjelperen Siri.

Jobs ville kjøpe talehjelpertjenesten Siri, og Kittlaus og hans medgründere av Siri solgte tjenesten for 1,2 milliarder norske kroner til Apple. Det gjorde Kittlaus god for flere hundre millioner kroner, ifølge E24.

Kittlaus fortsatte i Apple i litt over et år, men sluttet i 2011 og flyttet tilbake til Chicago.

Presenteres i neste uke

I et ferskt intervju med Washington Post forteller Kittlaus om sitt nye prosjekt, Viv, som skal la deg snakke inn i mobilen og sømløst kunne bestille alt av tjenester eller varer. Ifølge Kittlaus blir altså den nye tjenesten større og mer omfattende enn Siri.

- Det handler om å ta måten mennesker naturlig har samhandlet med hverandre i tusenvis av år og bruke det til å samhandle med tjenester, sier Kittlaus til Washington Post.

Tjenesten presenteres for første gang offentlig mandag i neste uke, etter tre og et halvt års arbeid.

Systemet vil ha en åpen kildekode, så hvem som helst kan bidra til å utvikle tjenesten, ifølge Washington Post.

Les også: Fire grunner til at apper blir mindre viktige

Zuckerberg investor

Ifølge artikkelen har både Facebook og Google snust på å kjøpe opp Viv. Facebook-gründer Mark Zuckerberg og Twitter-gründer Jack Dorsey er investor i selskapet, gjennom Iconiq Capital, som er ventureselskapet til flere av Silicon Valleys mest kjente tech-gründere.

Da DNs lørdagsmagasin intervjuet Kittlaus i 2012, like etter at han hadde sluttet i Apple, hintet han om at han ville prøve på nytt i samme gate som Siri.

– Man sier ikke: «Jeg har gjort det før, thank you og god natt». Det fungerer ikke sånn. Nei. Jeg er for ung for det, sa Kittlaus til DN i 2012.

Les også: Advarer app-gründere(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.