Problemene kom i kjølvannet av at mange minibanker og flere nettbanker hadde problemer søndag som følge av en maskinvarefeil, men skal ikke ha sammenheng med dette.

Både DNB og Norsk Tipping skal ha vært utsatt for et såkalt tjenestenektangrep, noe flere norske nettsider har opplevd de siste ukene.

Et slikt angrep foregår ved at hackerne sender en enorm mengde med forespørsler til bedriftens server slik at det blir for mye data å behandle. Følgen er at nettsiden «faller ned», og at brukere får en feilmelding når de prøver å komme seg inn på siden.

– Nå har våre IT-folk og Evry sine eksperter sittet sammen og funnet årsaken til at dnb.no var nede i formiddag. Dette skyldes et såkalt tjenestenektangrep, som altså litt folkelig sagt er at serverne våre bombes med henvendelser slik at det stopper helt opp. Norsk Tipping er nettopp utsatt for det samme, skriver informasjonsdirektør Thomas Midteide i DNB i en e-post.

Ifølge Midteide var bankens nettsider oppe igjen ved 11-tiden mandag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.