Det er ikke bare Kinas økonomi som vokser i rasende fart. Også som opphavsland for hackeraktiviteter vokser Kina voldsomt. Det blir ikke bedre av at sofistikerte hackerverktøy selges på lik linje med vanlig kommersiell programvare, skriver IDG.se.

I Kina markedsføres hackerverktøy i egne reklamer, de har versjonsnummer, brukerlisenser og tjuefiretimer brukerstøtte på telefon.

- Alt du trenger for å skaffe deg disse verktøyene er en nettleser og en søkemotor, sa sikkerhetsforsker Anthony Lai og Valkyrie-X Scurity Research Group under en debatt på Black Hat-konferansen i juli.

Tilgjengeligheten av slike verktøy er med å gjøre Kina til et av de største vekstmarkedene for hackere i verden. Og konkurransen om kundene gjør at man kan prøve ut verktøyene før man kjøper og få statistikk over hvor effektive de er. Det investeres også store ressurser i å lage de mest brukervennlige hackerverktøyene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.