I USAs nye strategi for cyberspace kommer det frem at landet er villig til å møte digitale angrep mot USA eller landets allierte med våpen, skriver Ars Technica.

- Stater har en iboende rett til selvforsvar som kan utløses av visse aggressive handlinger i cyberspace, står det å lese i den nye strategien som ble offentliggjort igår.

USA mener også at landet kan få behov for å gjengjelde hacking mot allierte stater med våpen, hvis dette landet er målet for et angrep i cyberspace.

- Visse fiendtlige handlinger i cyberspace kan utløse handlinger under de forpliktelser vi har med våre militære allierte, står det i dokumentet.

- Når nødvendig vil De forente amerikanske stater besvare fiendtlige handlinger i cyberspace slik som vi besvare alle andre trusler mot vårt land, står det videre.

USA er opptatt av at den nye strategien skal ha en forebyggende effekt. Derfor advarer landet hackere mot å angripe amerikanske nettinteresser. Landet mener det er viktig at risikoen forbundet med å angripe eller utnytte nettverkene oppfattes som større enn de postensielle fordelene, skriver det amerikanske nettstedet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.