Siden fredag er det registrert titusener av angrep mot IT-systemer i 99 land.

– Det vil være nødvendig med en komplisert internasjonal etterforskning for å finne ut hvem som står bak, heter det i en uttalelse fra EUs byrå for politisamarbeid, Europol.

Byrået samarbeider med både nasjonale myndigheter og virksomheter som er blitt rammet.

Både offentlige og private virksomheter har siden fredag opplevd at datamaskinene blir infisert av programvare som gjør at brukerne mister tilgang til datafilene og blir avkrevd en løsesum.

De første meldingene kom fra Storbritannia, der sykehus over hele landet opplevde at IT-systemet ble låst.

Britiske datasikkerhetsmyndigheter opplyste lørdag at de jobber døgnet rundt for å gjenopprette sykehusenes IT-nettverk.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britisk oppfinner flyr som "Iron man"
Den britiske oppfinneren Richard Browning har funnet opp en spesiell drakt med jetmotorer som gjør det mulig å fly. Oppfinneren, som har fått kallenavnet Iron Man etter den flygende tegneseriefiguren, viste frem drakten under Tech Cube Fair i Berlin.
00:52
Publisert: