Facebook meldte i slutten av september at 50 millioner brukerkontoer har vært rammet av en sikkerhetssvikt. Fredag skriver selskapet i oppdatering at hackere utnyttet en svakhet i systemet mellom juli 2017 og september i år. Det er ukjent hvem som står bak angrepet og hva de har gjort med dataene.

Hackerne skal ha fått tilgang til 50 millioner brukere, men "bare" 30 millioner av disse fikk frastjålet såkalte tilgangstokener, som tilsvarer digitale nøkler som uvedkommende kunne ha brukt til å ta kontroll over andres kontoer.

Selskapet skriver at de vil sende ut meldinger til de 30 millioner brukerne som ble rammet for å forklare hva slags informasjon som kan ha kommet på avveie, og hvilke sikkerhetsgrep som kan tas.

Facebook presiserer at angrepene ikke rammet apper som Messenger, Messenger Kids, Instagram, WhatsApp, Oculus og Workplace.

Facebook-aksjen ble ikke umiddelbart negativt påvirket av oppdateringen fredag. Etter klokken 19 norsk tid hadde aksjen gått ned omlag 0,4 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Skal du overleve en krise må du ha dette hjemme
Er du forberedt på en krisesituasjon? Har du tenkt på hva du må ha for å overleve et langvarig strømbrudd, vannstans, terror eller krig? Disse fem rådene kan være forskjellen på liv og død.
01:33
Publisert: