– Jeg tror vi har vært heldige i Danmark ved at det startet på en helligdag. De fleste virksomheter har vært stengt, og folk har vært hjemme og spist varme hveteboller, sier Leif Jensen, direktør i den nordiske avdelingen av IT-sikkerhetsselskapet Kaspersky.

Han tror imidlertid at mange flere datamaskiner vil bli infisert av utpressingsprogramvaren når folk kommer på jobb mandag morgen.

Dataangrepet skjer i første omgang via en epost med en lenke. Når mottakeren klikker på denne eller åpner filen, blir maskinen infisert av ormen. Det som er spesielt med dette angrepet, er at ormen ikke bare infiserer den ene maskinene, men hele det interne IT-nettverket.

Det har vært gjort flere forsøk på dette tidligere i Danmark, ifølge Jensen, men frem til nå har angriperne ikke lyktes.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britisk oppfinner flyr som "Iron man"
Den britiske oppfinneren Richard Browning har funnet opp en spesiell drakt med jetmotorer som gjør det mulig å fly. Oppfinneren, som har fått kallenavnet Iron Man etter den flygende tegneseriefiguren, viste frem drakten under Tech Cube Fair i Berlin.
00:52
Publisert: