Marriott International har oppdaget et innbrudd i sitt Starwood- reservasjonssystem som kan ha rammet opptil 500 millioner gjester siden 2014, skriver Wall Street Journal.

For rundt to tredjedeler av gjestene det gjelder kan informasjon om navn, adresse, telefonnummere, epostadresser, passnummere og reiseplaner være lekket, skriver Wall Street Journal. I noen tilfeller kan det også gjelde informasjon om betalingskort. Ifølge Marriott er kortinformasjon normalt kryptert, men de kan ikke garantere at slik informasjon ikke er kommet på avveie.

Må oppgi innbrudd

I USA er selskaper som oppbevarer personinformasjon normalt pålagt å informere om hendelsen så fort som mulig, og de må også varsle kunder som er rammet.

Selskapet sier de oppdaget et mulig innbrudd 18. september, og at de etter en intern etterforskning fant ut at uvedkommende hadde kopiert og kryptert informasjon fra deres database, og forsøkt å stjele den. Ifølge selskapet var det først 19. november de klarte å dekryptere informasjonen og avdekke hva som hadde skjedd. Selskapet vil nå begynne å informere gjester som kan være rammet via eposter fra Starwood-databasen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.