Renault var lørdag det første franske selskapet som bekreftet at det var angrepet. Like etter opplyste selskapet at det har vært tvunget til å stanse produksjonen ved flere fabrikker for å hindre at viruset sprer seg videre.

Ifølge en kilde i arbeidernes fagorganisasjon er Renaults fabrikk i Dandouville i Normandie blant de rammede.

Også hos Renaults datterselskap i Slovenia, Revoz i Novo Mesto, stanset bilproduksjonen opp som følge av at datamaskiner ble infisert.

- Vi gjør det som trengs

En talskvinne for Renault sier at selskapet gjennomgår situasjonen for å finne en løsning.

– Arbeidet har pågått siden i går kveld. Vi gjør det som trengs for å slå tilbake mot angrepet, sier hun til AFP.

Også Deutsche Bahn (DB), de tyske statsbanene, er rammet av programvaren som fører til at datamaskiner blir låst og filer utilgjengelige, samtidig som mottakerne blir bedt om å betale en løsesum for at filene ikke skal forsvinne.

Det har blant annet gått utover de digitale informasjonstavlene på tyske stasjoner, men togtrafikken skal ikke være rammet. DB regner med at datasystemet vil være fullt operativt innen lørdag ettermiddag.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Britisk oppfinner flyr som "Iron man"
Den britiske oppfinneren Richard Browning har funnet opp en spesiell drakt med jetmotorer som gjør det mulig å fly. Oppfinneren, som har fått kallenavnet Iron Man etter den flygende tegneseriefiguren, viste frem drakten under Tech Cube Fair i Berlin.
00:52
Publisert: