Det var kunder av Deutsche Telekom som mistet nettforbindelsen mandag, i det som beskrives som det største cyberangrepet mot landet som har Europas største økonomi.

Merkel sier hun ikke vet hvem som sto bak, men legger til:

– Slike cyberangrep, eller hybridkonflikt som dette er kjent som i den russiske doktrinen, er nå en del av dagliglivet og vi må lære oss å takle dem. Vi må informere folk, og uttrykke våre politiske overbevisninger tydelig.

Statsministeren ba den tyske befolkningen om ikke å la seg irritere av slike operasjoner. Merkel har tidligere advart om at Russland kan komme til å «spille en rolle» i det tyske valget neste år. Advarselen ble tirsdag gjentatt av den tyske lederen for utenriksetterretning, Bruno Kahl.

– Det er tegn til at hackerangrep skjer uten annen grunn enn å så politisk usikkerhet, sier Kahl.

Angrepet mot Deutsche Telekom tok til søndag og varte over et døgn. Ondsinnet programvare av typen Mirai ble rettet mot rutere, som deretter ikke kunne koble seg opp mot nettverket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.