Selv om fiberutbyggingen er i full gang i Norge er det fortsatt mest vanlig å få bredbånd levert via telefonkabelen. 1. februar lanserer Telenor en ny bredbåndsteknologi i telenettet kalt VDSL+. Det nye nettet skal dekke litt under halvparten av Norges husstander på sikt, men allerede ved lansering vil 400.000 husstander kunne oppgradere til VDSL+ og langt høyere bredbåndshastigheter enn dagens ADSL og ADSL2+ teknologi.

Telenor lover at alle deres eksisterende bredbåndskunder vil få tilbud om å oppgradere til de nye hastighetene som vil ligge mellom 25 Mbit/s og 40 Mbit/s nedlasting. I samme åndedrag lover de at prisnivået forblir uendret.

- Vi skal slåss om kundene, derfor går vi ut med lav pris, sier leder for privatmarkedet i Telenor, Henning Kirkeng til Dagbladet.

En av fordelene med VDSL+ er at opplastingshastigheten er mye bedre enn på dagens ADSL-tjenester. Hastigheter helt opp til 10 Mbit/s er tilgjengelig.

Ulempen med VDSL+ er som med ADSL at maksimal hastighet avhenger av hvor langt det er fra nærmeste telefonsentral og til husveggen. VDSL+ er enda mer følsomt enn ADSL og for å oppnå de høyeste hastighetene må man bo svært nær sentralen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.