Fredrik Halvorsen har gjort kometkarriere i Tandberg. Siden han tok over sjefsstolen har selskapet gjort det meget skarpt, og Halvorsen har selv fått rikelig belønnet. Hvis salget av aksjer til Cisco går igjennom vil han selv få en pen slump penger – 45 millioner for sine aksjer.

Halvorsens suksess har heller ikke gått Ciscos mektige sjef John Chambers hus forbi. Han satser nå pengene til Cisco på at Halvorsen skal gi ham vekst, og er villig til å betale for suksess.

- Fredrik har nesten en blank sjekk, sier Chambers, før han legger til at han likevel regner med at Halvosen ikke vil sløse.

Halvorsen selv tror også han skal få frigjort muskler til å satse og vinne marked hvis Ciscos oppkjøp blir en realitet.

- Får min baby også
På presentasjonen av oppkjøpsplanene understreket Cisco-sjefen at videokonferanser er svært viktig for Cisco og at Halvorsen ikke bare vil få penger – men også toppfolkene i Cisco.

- Du gir din baby til dette, men det gjør jeg også. Dette er noe av det mest spennende jeg har jobbet med, og det vil endre hvordan bransjer jobber. Vi vil ta våre toppressurser og gi dem til Fredrik, sier Chambers.

Cisco-sjefen var full av lovord om Tandberg. ”Et selskap av vinnere”, ”brede talenter”, ”de tenker som et Silicon Valley-selskap” og ”vi tenker likt og kan avslutte hverandres setninger” var blant hans karakteristikker av selskapet og samarbeidet.

Se også DNtvs intervju med den mektige toppsjefen i Cisco:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.