Selv om toppsjefene i de største selskapene i USA lønnsmessig har moderert seg noe, drar de beste betalte fortsatt inn astronomiske summer.

En som har særdeles gode lønnsvilkår er Google-sjef Sundar Pichai.

 Sundar Pichai dro totalt inn 199,7 millioner dollar i fjor (1,72 milliarder kroner), skriver CNN Money.

Det er til sammenligning omtrent likt med de totale lønnskostnadene til rundt 1.800 ansatte i Storebrand i 2015.

Pichais' ordinære lønn var imidlertid «bare» 650.000 dollar (5,6 millioner kroner). Hoveddelen av Pichais' kompensasjon for jobben som Google-sjef besto i belønning i form av aksjer verdsatt til 198,7 millioner dollar.

Aksjeopptur

Google-gründerne Larry Page og Sergey Brin var langt mer beskjedne, og fikk hver seg symbolske 1 dollar i lønn i fjor som henholdsvis konsernsjef og president i Googles morselskap Alphabet. Men ifølge CNBC så sitter de to gründerne på aksjer i selskapet verdsatt til rundt 40 milliarder dollar, og de har neppe noe stort behov for kontantutbetalinger av selskapet de edier en stor del av. 

Styreleder Eric Schmidt i Alphabet fikk på sin side et honorar på 4,31 millioner dollar i fjor, som er nesten en halvering fra året før.

Alphabet-aksjen har gått rett til værs de siste månedene, og selskapet verdsettes for første gang til over 600 milliarder dollar (nesten 5.200 milliarder kroner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: