I mai ble det kjent at Google og den amerikanske mobiloperatøren Verizon jobber sammen om å få en surfetavle som kan konkurrere med iPad ut i butikkene.

Surfetavlen, som ikke har noe offisielt navn. vil være basert på Googles Chromium eller Android operativsytemer. Designskisser tyder på at den blir svært lik iPad og funksjonaliteten og posisjoneringen i markedet vil gjøre den til en direkte konkurrent til Apples surfetavle. I likhet med Googles smarttelefon Nexus One produseres tavlen av HTC.

Ifølge nettstedet Download Squad har anonyme kilder bekreftet at tavlen skal være i amerikanske butikker på årets heftigste handledag, 26. november. Nettstedet lister også opp en rekke spesifikasjoner, som senere har blitt dementert som rene spekulasjoner.

Et av verdens største nettsteder for elektronikk, Engadget, skriver på sine sider at de har troverdige kilder som avviser hele lanseringen. Ikke bare er de antatte spesifikasjonene feil, men de sier at hele prosjektet på ingen måte er klart for lansering før jul. Spesielt ikke om tavlen skal baseres på Google Chromium, et operativsystem som fortsatt er under utvikling.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.