Det børsnoterte kryptoselskapet Harmonychain sier opp en intensjonsavtale med selskapet Dubai-baserte Neo Mines etter et par dager. Det opplyser selskapet onsdag formiddag.

«Denne intensjonsavtalen er avsluttet etter gjensidig avtale» heter det i den kortfattede børsmeldingen.

Harmonychain-gründer og styreleder Bjørn Zachrisson har ingen flere kommentarer og viser til børsmeldingen.

Harmonychain meldte om intensjonsavtalen med Neo Mines søndag kveld. Bakgrunnen var at de to selskapene skulle utforske mulige samarbeid om utvikling og drift av anlegg for å utvinne kryptovaluta.

Markedet reagerte umiddelbart positivt på børsmeldingen. Ved 12.45-tiden hadde aksjen steget tre prosent på en omsetning rundt 700.000 kroner.

– La til grunn at de kjente sin klient

Det som ikke gikk frem av Harmonychains melding om forhandlingene med Neo Mines var at Dubai-selskapet var opprettet bare 19 dager tidligere. Selskapet ble startet opp av Edwin Lee, som har figurert som finansdirektør i flere av selskapene til Thomas Øye.

Øye, som nå går under navnet Thomas Stray, står bak en av norgeshistoriens største personlige konkurser, og er dømt til grovt heleri av fem millioner kroner. I 2002 rømte han fra en konkursbegjæring og et krav på 42 millioner kroner, og bosatte seg permanent i Dubai.

Det var den franske it-konsulent-giganten Capgemini som formidlet kontakten med Neo Mines. Administrerende direktør Ola Stene-Johansen sa først at Harmonychain hadde fått forsikringer om at det var gjennomført en såkalt «due diligence», eller selskapsgjennomgang, på Neo Mines. Det avviste Capgemini på det sterkeste.

– Vi oppfattet det slik at Capgemini hadde gjort grundige undersøkelser på sin klient. Det er riktig at Capgemini aldri har hatt noe oppdrag for Harmonychain. Capgemini er et seriøst og velrenommert selskap og vi la til grunn at de kjente sin klient, utdypet Harmonychain-gründer og styreleder Bjørn Zachrisson.

«Sammen skaper vi din fremtid»

Det er det norske aksjeselskapet Krima som engasjerte Capgemini på vegne av Neo Mines.

Selskapet er opprettet i slutten av juli, og eid 50/50 av Olav Kristoffer Øyulvstad og Harald Magnus Øyulvstad som er styreleder.

«Vi hjelper til med å skape suksesshistorier mens vi leder våre klienter gjennom forskjellige vekststeg, i tillegg til å skape effektive løsninger og strategier. Sammen skaper vi din fremtid» lyder en tekst på selskapets nettsted, der det står at det skal investere blant annet i krypto.

– Stiller oss bak Capgeminis uttalelse, utover dette har vi ingen kommentar, skriver Harald Magnus Øyulvstad i en epost til DN.

Kommunikasjonsrådgiver Nina Zimmer i Capgemini sa tirsdag at selskapet inngikk en standard konsulentavtale med nystiftede Krima for å finne potensielle partnere til Neo Mines, og sette opp individuelle møter. Harmonychain var et av selskapene som ble kontaktet.

Ikke pågående samarbeid

For et par dager siden sto både Neo Mines og Capgemini oppført som partnere på nettsiden til Krima. Dette er nå slettet.

– Endret nettsiden da forholdet til Capgemini nå er avsluttet, skriver Øyulvstad i eposten.

Ifølge den gamle teksten på nettsiden hadde Krima en samarbeidsavtale med Capgemini, som omfattet forretningsutvikling, prosjektstyring, teknisk assistanse, samt strategisk og teknisk rådgivning. Samarbeidet med de to selskapene skulle gi «unik kompetanse med potensialet til å levere ende-til-ende-tjenester til våre klienter.»

Dette stemmer ikke, ifølge Capgemini:

– Vi har hatt ett konsulentoppdrag for Krima. Oppdraget er fullført og vi har ikke noe pågående samarbeid med selskapet. Teksten på nettsiden er dekkende for tjenester som Capgemini tilbyr, og som vi også kunne levert til Krima, men dette oppdraget var av en mer begrenset karakter, skriver kommunikasjonsrådgiver Nina Zimmer i en epost.

Krima har ikke besvart DNs oppfølgingsspørsmål om saken.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.