I oktober 2016 kom de første nyhetene om at eksemplarer av smarttelefonen Samsung Galaxy Note 7 tok fyr og nærmest eksploderte. Samsung stoppet produksjonen av telefonen og ba forhandlere og kunder om å returnere alle eksemplarer av telefonen.

Årsaken ble antatt å skyldes dårlig isolasjon mellom de positive og negative lagene i batteriet, noe som kan gi en eksplosjonsartet kortslutning.

Under en pressekonferanse mandag ga Samsung sin offisielle forklaring på problemet etter at tre uavhengige granskninger ga samme konklusjon. Det var som antatt produksjonsfeil i batteriet som skapte problemet. 

I tillegg til manglende isolasjon i enkelte eksemplarer av batteriene i Note 7 hadde en annen variant av batteriene en produksjonsfeil hvor den negative elektroden var for lang og ble sammenklemt i hjørnet av batteriet.

Infografikken under viser feilene i de to batterivariantene som ble brukt i Note 7.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Denne offisielle grafikken fra Samsung viser produksjonsfeilene i de to batterivariantene brukt i Note 7.
Denne offisielle grafikken fra Samsung viser produksjonsfeilene i de to batterivariantene brukt i Note 7. (Foto: Samsung)