Mediebransjen i Norge sliter. Ikke fordi vi konsumerer mindre nyheter og underholdning. Vi konsumerer nemlig mer enn noen gang, og det øker. Grunnen til at mediebransjen i Norge sliter, er at den mister både vekst og eksisterende markedsandeler til selskaper som Google, Amazon og Facebook. Selskaper de selv i årevis har gitt fra seg store mengder trafikk og data til. Mediebransjen selv har vært mer opptatt av den nasjonale konkurransesituasjonen enn den reelle trusselen, som har vært og er de disruptive aktørene fra USA.

Vær åpen om hvem som er den egentlige konkurrenten

Utradisjonelle samarbeid kan styrke innovasjonsevnen betraktelig. Da må man imidlertid være trygg på hvem som er den egentlige konkurrenten.

Publisert: Oppdatert:

Nicolai Prydz og broren, rallysjåfør Andreas Mikkelsen (til venstre), ønsket i fjor å inngå et samarbeid med Telenor om en app for sjåførdata. «Vi anså Telenor som vår leverandør av nødvendig infrastruktur, og ikke en konkurrent, da vi åpent delte vår informasjon», skriver Prydz.
Nicolai Prydz og broren, rallysjåfør Andreas Mikkelsen (til venstre), ønsket i fjor å inngå et samarbeid med Telenor om en app for sjåførdata. «Vi anså Telenor som vår leverandør av nødvendig infrastruktur, og ikke en konkurrent, da vi åpent delte vår informasjon», skriver Prydz. (Foto: Mikaela Berg)