Nokias nye sjef har ruget på planene i fire måneder. I september tok Stephen Elop over sjefsstolen i den finske mobilkjempen Nokia – og nå ser det ut til at det blir flere nye ansikter i selskapets toppledelse.

Nokia er i problemer. De selger fremdeles flere mobiltelefoner enn noen andre, men klarer ikke å begeistre brukerne i det lukrative smarttelefon-markedet. Apples iPhone og Googles Android-systemer er i førersetet, mens Nokia har tviholdt på sitt eget mobilsystem, Symbian. Elop kommer selv fra Microsoft, og vil trolig ha fokus på programvare.

Fra toppen
Symbian ble tidlgiere brukt i mobilene til en rekke andre mobilprodusenter også, men etter at Nokia ble eneeier har alle de andre forlatt systemet – hovedsakelig for å satse på Android. Nå spekuleres det i om Nokia kan gjøre det samme – eller fornye Symbian.

Les også: Nokia ikke lenger størst og smartest

Hvem skal ut?
De som skal gjennomføre strategien ser uansett ikke ut til å være dagens ledergruppe. Ifølge Wall Street Journal er det ventet at Elop vil skifte ut flere av lederne, både den indre kretsen og nedover i rekkene.

Hvem som må gå er foreløpig uklart. Elop skal trolig legge frem planene for hvordan trenden skal snus på fredag, på en analytikerkonferanse i London. Nokia-sjefene skal trolig få vite sin skjebne dagen før denne konferansen, opplyser kilder til wsj.com.

Hva som vil presenters på fredag blir spennende. Elop har signalisert at han er klar for å gjøre drastiske endringer i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.