HTC var engang blant de tre største smarttelefonprodusentene i verden, men har siden den gang falt til en markedsandel rundt magre to prosent. Det hindrer ikke selskapet i å fortsette strategien med å utvikle innovative telefoner med differensierende design.

Denne uken lanserer HTC to nye toppmodeller med et nytt modellnavn: U Ultra og U Play.

Glassdeksel

Begge telefonene får glass både bak og foran i stedet for det helstøpte aluminiumskabinettet HTC har brukt en stund. Glassene er avrundet rundt hele telefonen for å gi et helhetlig uttrykk, bare avbrutt av en aluminiumskarm på sidene.

Digital assistent

HTC har utviklet en egen digital assistent med maskinlæring som bruker kunstig intelligens til å tilby deg informasjon før eller når du trenger den uten at du må oppsøke den. Eksempelvis sjekker telefonen værmeldingen og anbefaler deg å beregne ekstra tid hvis været er dårlig. Over tid vil varsler og tips fra assistenten endre seg ettersom den lærer deg bedre å kjenne. HTC har bygget inn en ekstra liten skjerm i toppen av telefonen som er dedikert den digitale assistentens varsler.

HTC U Ultra med ekstra varslingsskjerm for den digitale assistenten.
HTC U Ultra med ekstra varslingsskjerm for den digitale assistenten. (Foto: HTC)

Lyd

HTC U-telefonene har fire mikrofoner innebygget som både brukes til opptak av lyd, men også til stemmestyring av telefonen. Man kan styre den digitale assistenten med stemmen, men også aktivere og låse opp telefonen biometrisk med en stemmekommando.

For lyden telefonen spiller av har HTC inkludert hodetelefoner som bruker sonar til å måle den enkelte brukerens øre og trommehinnens respons på lyd. Lyden tilpasses brukerens hørsel og kan tilpasse seg dager hvor man for eksempel er forkjølet. I tillegg har HTC beholdt sin BoomSound lydbrikke med en oppgradert forsterker og lydprosessor i forhold til de fleste andre smarttelefoner.

HTC har også kuttet ut hodetelefonpluggen og har bare USB-C som tilkobling for lading, lyd og annet tilbehør. En overgang til hodetelefoner med 3,5 mm lydplugg følger med i esken.

Kamera

Frontkameraet kan ta bilder med to forskjellige oppløsninger. Har man mye lys tilgjengelig kan man ta selfier helt opp til 16 megapiksler. I svakt lys kan man velge Ultrapixel som gir lavere oppløsning, men bedre lysfølsomhet.

Hovedkameraet er på 12 megapiksler og har optisk bildestabilisering, laser autofokus og farget blitz. 

Ultra og Play

Den nye U-serien kommer som nevnt i to utgaver. HTC U Ultra er en stor tohåndstelefon med skjerm på 5,7 tommer som burde kunne friste noen av dem som hadde tenkt å kjøpe Note 7.

HTC U Play har 5,2 tommer skjerm og noe svakere prosessor, ellers er de to telefonene like i ytelse og funksjonalitet.

Lansering i Norge er ventet i løpet av første kvartal. Veiledende pris på HTC U Ultra er 7290 kroner, mens HTC U Play vil koste 4590 kroner veiledende.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.