Huaweis brettbare smarttelefon Mate X vil koste 2600 dollar, rundt 22.600 norske kroner, ifølge CNN Business, som nå skriver at mobilen vil bli tre måneder forsinket ut i markedet.

Årsaken er at det trengs ytterligere testing av produktet, opplyser Huaweis talsperson Glenn Schloss.

Kjemper om å være først ut med brettbar mobil

Samsung og Huawei kjemper om å være først ute med brettbare smarttelefoner. Mobiltelefonprodusentene håper ny formdesign skal øke salget etter at smarttelefonsalget har stagnert, og både Samsung og Huawei har fått patenter på brettbare, eller sammenleggbare, smarttelefoner.

Også Samsung har utsatt sin brettbare modell. Deres Galaxy Fold vil koste 1980 dollar, rundt 17.200 kroner, men testing av produktet viste svakheter blant annet med skjermen. Modellen skulle egentlig ha vært ute i butikkene i april.

Huawei sliter for tiden med en rekke problemer etter at USAs president Donald Trump har skapt en utrygg fremtid for det kinesiske selskapets telefoner.

15. mai utstedte USAs president Donald Trump et forbud som gjør det ulovlig for amerikanske selskaper å handle med eller være i partnerskap med Huawei. Som en følge av dette trakk Google 19. mai tilbake Huaweis lisens til dets Android operativsystem i Huaweis smarttelefoner.

Har nedjustert ambisjonene

Dette har satt Huawei i en vanskelig situasjon siden telefonene uten Google-lisens ikke vil få tilgang til de appene og Google-tjenestene mobilprodusentene må betale Google for å tilby, for eksempel Gmail, Maps, Youtube og Chrome. De kan fortsatt bruke Android på telefonene, tilby sikkerhetsoppdateringer og de aller fleste nedlastbare apper.

– USA og situasjonen rundt handelskrigen er uforutsigbar, så vi vet ikke hva vi har i vente. Men vi fortsetter å utvikle produktene som er planlagt for lansering i år, uten forsinkelser, sa Yanmin Wang, leder for Huawei forbrukerelektronikk i Norden, Canada og sentrale Øst-Europa til DN tidligere denne uken.

Det er fortsatt uklart om Huaweis brettbare smarttelefon vil kjøre Googles Android operativsystem, opplyser Schloss.

Å være på USAs «svarteliste» har allerede påvirket Huaweis smarttelefonsalg negativt. En talsperson for selskapet sa denne uken at Huawei ikke lenger har ambisjoner om å overta Samsungs posisjon som verdens største mobiltelefonprodusent innen utgangen av året.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.