Facebook har hatt partnerskap med 60 mobilutviklere for å hjelpe dem med å skreddersy applikasjoner som viser Facebook-lignende opplevelser. Det meldte The New York Times tidligere denne uken.

Nå har Facebook bekreftet at kinesiske Huawei er et av selskapene, sammen med også Lenovo, OPPO og TCL. Det skal også ha vært en samarbeid med Apple, Blackberry, Samsung og Amazon, skriver Financial Times.

Delte data mot brukeres vilje

Ifølge avisen skal det sosiale nettverket ha delt brukerdata som blant annet inkluderer religiøse og politiske standpunkt, og andre persondata som brukere hadde bedt ikke ble delt med en tredjepart.

Facebook sier samarbeidet ikke har brutt personvernet.

Valgkamptrøbbel

I slutten av mai måtte Facebooks grunnlegger og sjef, Mark Zuckerberg, møte i Brussel der han skulle forklare seg for Europaparlamentet om betente temaer som Cambridge Analytica-skandalen, nettverkets rolle i politiske valg og Europas nye personvernlovgivning, GDPR.

Facebook har fått mye kritikk etter den amerikanske valgkampen i 2016. Nettverket solgte politiske annonser til et russisk selskap som forsøkte å påvirke velgerne. Tidligere i år smalt skandalen med Cambridge Analytica som hadde Facebook-data om flere titall millioner amerikanere som skal ha blitt brukt i valgkampanjen til Donald Trump. (Vilkår)

Førstemann over får 325.000
Steinar Hoens rekord har stått i 21 år. 325.000 kroner venter den første som hopper høyere.
01:13
Publisert: