– Vi har sagt at man bør være oppmerksom på Huawei som aktør i forbindelse med 5G-nettet som skal bygges ut. Ikke fordi vi tror at det er noe galt med Huawei og menneskene som jobber i Norge, men Huawei som selskap har antagelig ganske tette bånd til kinesiske myndigheter, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland under fremleggelsen av PSTs årlige trusselvurdering, ifølge NRK.

Bjørnland viser til at Kinas etterretningslov pålegger private virksomheter og enkeltpersoner å samarbeide med kinesiske myndigheter dersom de blir bedt om det.

– Vi sier at man bør være svært oppmerksom på hvilke knytninger det er mellom virksomheter og myndighetene i Kina, sier Bjørnland.

PST peker på Kina og Russland som cybertrusler, og ber myndighetene holde et øye med Huawei.

De siste månedene er Huawei blitt utestengt fra utbygging av 5G-nett i en rekke land på grunn av sikkerhetsvurderinger. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Rune Kristiansen (56) var best i verden. Så døde sporten ut. Klarer han en siste stavsalto?
03:25
Publisert: