Det norske fintech-selskapet Neonomics har inngått en avtale med den kinesiske mobilgiganten Huawei. Nå blir gründerselskapets tjenester å finne i Huaweis applikasjonsbutikk AppGallery.

Gründer Christoffer Andvig forteller at det nye samarbeidet har mye å si for Neonomics, som har base i Oslo.

– Dette er uten tvil den avtalen som har størst geografisk potensial for oss. Økonomisk er den også veldig viktig. Det vil være et utrolig godt fundament for rammeverket de kommende årene, sier Andvig.

Gehør for krav

Neonomics, som tidligere het Bankbridge, tilbyr en API-plattform som bygger en bro mellom banker eller mellom banker og kunder. Det gjør at man går utenom de største kostnadene ved betalinger samt har muligheten til å benytte kontoinformasjon til ulike datatjenester.

Selskapets tjenester er i dag koblet opp mot omtrent 2500 banker i Europa, opplyser Andvig. Han forteller at det økonomiske omfanget av avtalen med Huawei ikke er definert ennå.

– Vi har alltid tatt sikte på å være en global aktør. Gjennom vår dialog med Huawei var vi veldig oppmerksom på deres utfordringer knyttet til personvern og sikkerhet. Vi opplevde å få godt gehør og aksept for våre krav, sier Andvig.

Siri Børsum er den som sørger for at alle bank- og finansapper globalt er tilgjengelig i Huaweis appbutikk, AppGallery. Hun synes det er morsomt å få inn et norsk selskap til å utvikle nye finansielle tjenester.

– Vi har veldig tro på teknologien til Neonomics, og hva den kan bidra med for å utvikle bedre tjenester innenfor personlig økonomi og for å få redusert transaksjonskostnadene.

Neonomics skal levere banktilkoblinger og finansiell infrastruktur datasett som vil forbedre Huaweis appbutikk AppGallery, slik at mobilselskapet kan tilby bedre finansielle tjenester til sine kunder og partnere.

– Vi gjør teknologien Neonomics har utviklet tilgjengelig, sier Børsum.

– Beintøft

Neonomics har omtrent 100 ansatte, hvor 85 jobber fra Oslo og de resterende i Tyskland, Danmark og Ukraina. Selskapet ble startet i 2018, og har hatt en tøff oppstart med et underskudd på til sammen 45 millioner kroner de tre siste årene.

– Økonomisk har det vært beintøft. Vi har vært heldige som har hatt koreanske og amerikanske investorer som har støttet oss godt gjennom tøffe år, sier Andvig.

Han forteller at det har vært en utfordring å hente penger i det norske markedet. Det kommer av at bankene har brukt uforholdsmessig lang tid på å implementere lovverket som muliggjør teknologien. Dermed har den kommersielle biten latt vente på seg.

Andvig mener også holdningene blant norske investorer har gjort kapitalinnhenting utfordrende.

– At vi er lokalisert i Norge er definitivt en ulempe med tanke på kapitalinnhenting, både med tanke på investorbasen og holdningene til investorene. Andre steder har de en helt annen holdning til tidligfase- og vekstselskaper. Det er gap som er blitt bedre i Norge, men det er langt fra godt nok, sier Andvig.

Han eier 44 prosent av aksjene i Neonomics gjennom ulike selskaper.

Skal hente 200 mill.

I 2018 fikk Neonomics det sørkoreanske investeringsselskapet Crescen Corporation inn på eiersiden, i en finansieringsrunde hvor selskapet hentet til sammen 34 millioner kroner. I dag har det koreanske selskapet rundt seks prosent av aksjene i Neonomics.

Finansavisen skrev i 2019 at Neonomics var i dialog med amerikanske og britiske investorer om å hente 200 millioner kroner. Planen er å lukke kapitalinnhentingen før jul i år, forteller Andvig.

– Det er en større emisjon vi har jobbet lenge med, hvor planen er å hente omtrent 200 millioner kroner.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.