Torsdag skriver nyhetsbyrået Reuters at Norge ikke gjør som NATO-alliert USA og stenger kinesiske Huawei ute fra utbyggingen av 5G-nettet her i landet.

– Poenget er at norske myndigheter stiller krav til teleselskapene. Vi har en god dialog med selskapene, og så er det de som gjør sine sikkerhetsvurderinger, utdyper Astrup overfor NTB.

Huawei har havnet i sentrum for den pågående handelskonflikten mellom USA og Kina. I mai ble teknologigiganten svartelistet av amerikanske myndigheter, som mener selskapet utgjør en sikkerhetsrisiko. Huawei avviser anklagene.

Daværende justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) sa tidligere i år ifølge Reuters at Norge vurderte tiltak som kan holde Huawei utenfor utbyggingen av 5G-nettet i Norge.

Kinesiske Huawei, svenske Ericsson og finske Nokia er de dominerende leverandørene av infrastruktur til telekommunikasjon.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.