Den kinesiske telegiganten melder om inntekter på 180 milliarder yuan i årets tre første måneder – som er 39 prosent høyere enn i fjor. Beløpet tilsvarer drøyt 250 milliarder kroner.

Veksten kommer til tross for at selskapet er innblandet i en alvorlig juridisk konflikt med USA, som har krevd Huaweis finansdirektør utlevert for brudd på USAs handelsrestriksjoner mot Iran.

Både amerikanerne og flere allierte er dessuten skeptiske til Huaweis mulige forbindelser til kinesiske myndigheter og frykter for mulig spionasje dersom selskapet får bygge ut viktig infrastruktur. Spørsmålet er blitt særlig aktuelt ettersom Huawei er ventet å være en av de store tilbyderne når neste generasjons mobilnett skal bygges ut.

Telegiganten har avvist amerikanske påstander om at selskapet legger til rette for kinesiske spionasje.

Selskapet er privateid, men rapporterer enkelte regnskapstall. Huawei oppgir riktignok ikke resultatet per kvartal, men sier de har en profittmargin på 8 prosent. Det skulle tilsi et overskudd på 14,4 milliarder yuan, eller snaut 18,3 milliarder kroner.

I fjor vokste omsetningen for hele året med 19,5 prosent til 721 milliarder yuan.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.