Videoteknologiselskapet Huddly opplyste mandag morgen at Alexander Woxen blir ny administrerende direktør i selskapet. Dermed går gründer Stein Ove Eriksen av som toppsjef. Eriksen skal fortsatt ha en operativ rolle i selskapet, og vil også fungere som rådgiver for styret.

Til DN sier Eriksen at det var naturlig å gå av nå.

– Jeg startet dette selskapet for åtte år siden, og har sittet som administrerende direktør de siste to og et halvt årene. Jobben som CEO er blitt større, og jeg har hatt mer og mer å gjøre, i tillegg til produktstrategi og teknologi og sånne ting som jeg kan bidra sterkest til å utvikle. Sånn sett var det en veldig naturlig timing for å få med Alexander, sier Eriksen.

Huddly-gründer Stein Ove Eriksen trer av som toppsjef i videoteknologiselskapet.
Huddly-gründer Stein Ove Eriksen trer av som toppsjef i videoteknologiselskapet. (Foto: Odin Jæger)

Huddly ble startet som Kubicam i 2013 av gründerne Anders Eikenes og Stein Ove Eriksen, begge med bakgrunn fra Tandberg og Cisco. Siden 2013 har selskapet solgt titusenvis av kameraer og inngått samarbeid med Google og Microsoft.

Våren 2018 ble Huddly notert på den lille handelsplassen NOTC. Fra april til august 2020 firedoblet aksjekursen seg, hvilket priset selskapet til 1,6 milliarder kroner. Siden noteringen på Euronext Growth februar i år har aksjen derimot falt kraftig, og markedsverdien er mer enn halvert.

Mandag steg Huddly-aksjen drøyt én prosent rundt klokken 13.30.

– Huddly er jo ett av de selskapene på børsen som faktisk opplevde hypervekst, ikke bare vekst, de siste 3–4 årene. Jeg tror at i alle selskaper når man fra tid til annen et tak, hvor man må reposisjonere organisasjonen for å få fokuset der verdiskapingspotensialet er størst, sier påtroppende toppsjef Woxen.

Han avviser at sjefsbyttet skjer som følge av kursutviklingen.

– Det er som Stein Ove har sagt tidligere, at de hadde gjort det samme grepet om kursen hadde doblet seg eller om den hadde gått den veien som den har gjort det siste året, sier han.

Woxen mener den negative utviklingen kommer som følge av tidligere vekst.

Skal håndtere forventninger

Woxen er tidligere sjef for oppstartsinkubatoren Startuplab. Han viser til Huddlys videre vekst samt utfordringene med å imøtekomme etterspørselen i markedet, som de viktigste sakene for ham.

– Jeg vet jo hvorfor de har spurt meg om å tre in i rollen, og jeg tror det er litt sånn todelt. Det første er å få mer ut av det samme, og det andre er å sikre at selskapet er forberedt på å komme tilbake til den vekstkurven det var på tidligere, og som har vært litt trøblete å komme tilbake til etter en krevende periode for koronaforstyrrelser i leverandørkjedene.

Woxen forteller at selskapet fremover vil bygge muskler for å komme tilbake til den kursen Huddly var på ved noteringen på Euronext Growth. Siden den gang har aksjen falt mer enn 50 prosent.

– Det er privilegium for meg å komme inn på noe som egentlig er slående imponerende, og jeg er veldig takknemlig for å komme inn og kunne fasilitere den vekstreisen som kommer videre.

Woxen legger ikke skjul på at det følger med forpliktelser og forventninger til børsnoterte selskaper, men påpeker at han ser på det som en spennende oppgave å finne ut hvordan Huddly skal betjene markedet fremover samtidig som det skal vokse.

Én av de første investorene

Woxen var blant de første investorene i Huddly for åtte år siden. Partnerskapet mellom ham og avtroppende sjef Eriksen strekker seg langt tilbake.

– Jeg og Alexander har kjent hverandre lenge nå. Helt siden han var første investor i Huddly for åtte år siden har vi kjent hverandre, slik at dette blir ikke noe nytt partnerskap, men en styrking av et eksisterende ett, sier Eriksen.

– Sirkelen er sluttet, legger Woxen til.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.