Nokia har fått mye kritikk for å være baktunge på markedet for smartmobiler. Som følge av halvert aksjekurs og frykt for at selskapet ikke skal klare å henge med i utviklingen av fremtidens smartmobiler, måtte toppsjef Olli-Pekka Kallsvuo trekke seg forrige uke.

Inn kommer Stephen Elop, som kommer fra jobben som sjef for Microfts avdeling for Office. Like etter sjefsbyttet trakk også Nokias mangeårige produktsjef Anssi Vanjoki seg.

Les mer: Nokias produktsjef sier opp

Pen Palm
Mens Nokia har vist frem sin nye linje av topmodeller i London i dag, ble det kjent at Peter Skillman går til Nokia.

Skillman jobbet 11 år for Palm, selskapet som nylig ble kjøpt opp av Hewlett Packard. I Nokia skal han lede avdelingen for brukeropplevelse og tjenester for MeeGo, som er en nytt åpent operativsystem for mobiler som støttes av Linux, Nokia og Intel.

Skillman var ifølge nettstedet Engadget ansvarlig for designteamet bak blant annet Palm Pre, som fikk usedvanlig gode kritikker da den kom på det amerikanske markedet for et drøyt år siden. Mobilen ble imidlertid ingen salgssuksess, men mange selskaper snuste på Palm som hadde mange tidligere Apple-medarbeidere ansatt.

Nokias designsjef Marko Ahtisaari bekrefter ansettelsen til Engadget.

- Det stemmer, jeg har akkurat ansatt ham. Peter skal ha oppsyn med brukeropplevels, design og tjenester for MeeGo, sier Ahtisaari.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.