Ifølge vitneforklaringen til en tidligere HR-direktør i IT-giganten IBM skal selskapet ha kvittet seg med 50.000 til 100.000 senioransatte «i løpet av de siste årene».

Årsaken skal ifølge eksdirektøren være at selskapet ville vise for yngre arbeidssøkere, såkalte millennials, at de ikke er gubbeselskap. Målet var å fremstå som like kule som Google eller Amazon, skriver Bloomberg.

Selskapet står for tiden i en rekke søksmål som dreier seg om diskriminering av eldre ansatte.

– Strategien virker

IBM svarer at de i løpet av de siste årene har gjennomgått en omprofilering for å kunne tilby sine kunder høyere avkastning på sine it-investeringer, og at strategien har virket.

– Vi mottar rundt 8000 søknader hver dag, det høyeste nivået i selskapets historie, noe som viser at strategien og fremtidsutsiktene våre er attraktive. Vi ansetter rundt 50.000 personer hvert år og bruker nær en halv milliard dollar på opplæring, skriver en talsmann for IBM i en epost til Business Insider, som også omtaler saken.

IBM har vært et ledende it-selskap i flere årtier. De siste syv årene har selskapet imidlertid opplevd en nedgang i inntektene sine, på bekostning av selskaper som nettopp Google og Amazon.

Ved utgangen av 2018 hadde IBM 350.000 ansatte globalt, 19 prosent færre enn fem år tidligere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.