De siste årene har investor og telegründer Idar Vollvik engasjert seg innenfor apputvikling. Han har blant annet lansert appen Status, som lar brukerne dele posisjonen sin med andre venner og brukere.

Salgsinntektene uteblir

En av appene han nå prøver å få fart på, heter Geddit. Selskapet bak Status-appen byttet i juni i fjor navn til Digital Group, og satser nå på å få Geddit ferdigstilt.

Konseptet til Geddit ligner Pokémon Go, i den forstand at brukeren har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. Men i stedet for å jakte Pokémon, skal kundene finne konkurransekampanjer der de kan vinne tilbud og premier fra annonsører.

Utvikling og lansering av de to appene har derimot tatt lengre tid enn ventet og kostet dyrt. De seneste tre årene har morselskapet Digital Group gått med nær 20 millioner kroner i underskudd. For 2016 alene var underskuddet 7,9 millioner kroner, mens det i fjor endte med et tap på 5,2 millioner kroner.

– Total omsetning i fjor var 150.000 kroner, og vi begynner ikke å få noe særlig omsetning før mot slutten av tredje kvartal i år, skriver daglig leder Richard Forsland i Digital Group i en epost til DN.

Øker egenkapitalen – Vollviks aksjeverdi faller

Nå økes egenkapitalen til Digital Group ved at flere personer konverterer lån de har til selskapet på til sammen i overkant av 6,3 millioner kroner i 2,1 millioner nye aksjer til kurs tre kroner per aksje.

Daglig leder Forsland forteller at pengene skal brukes til videre utvikling av Geddit.

– Plattformen skal ferdigstilles samt at vi skal bruke penger på premier, sier Forsland.

Med til sammen 143,6 millioner aksjer utstedt, priser det selskapet til 431,5 millioner kroner. Det er en nedgang fra i mai i fjor da selskapet hadde en markedsverdi på 600 millioner kroner.

– Det er markedet som bestemmer prisen, understreker Forsland.

Selskapet har også ved flere tilfeller hentet inn frisk kapital til drift av Geddit tidligere.

Idar Vollvik, som er styremedlem og største eier, sitter på til sammen 34,8 millioner aksjer gjennom Vovi Invest, tilsvarende 24,6 prosent av selskapet. Den nye markedsverdien gjør at telegründerens aksjer faller til en verdi på 104,7 millioner kroner, ned fra 144 millioner kroner da selskapet var priset til 600 millioner kroner.

Vollvik har ikke besvart DNs henvendelser.

«Fått inn 10.000 brukere»

Geddit er fremdeles under utvikling, selv om den er kommet på App Store og Google Play.

Forsland ser lyst på fremtiden til selskapet og appen de jobber for å få ferdigstilt.

– Vi har snart fått inn 10.000 brukere og er optimistiske med tanke på hvor ofte de er inne og bruker Geddit. Vi gleder oss til å få appen ut i verden, skriver han.(Vilkår)

Slik gikk det da Polet åpnet dørene til årets Burgund-slipp
Få årganger har skapt større forventninger. Se hvorfor de er så populære.
03:13
Publisert: