Idar Vollvik (53) ble kjent tidlig på 2000-tallet da han innkasserte en milliardgevinst på salget av mobilselskapet Chess. Siden den gang har seriegründeren startet en rekke nye selskaper, med vekslende hell. I tillegg forduftet Vollviks gevinst fra Chess-salget etter fiaskoinvesteringer på børsen.

En av Vollviks store satsinger de siste årene er appen Geddit, en Pokémon Go-lignende app der brukere har en digital avatar som kan bevege seg i et virtuelt landskap. Men i stedet for å jakte Pokémon, skal brukerne finne konkurransekampanjer der de kan vinne tilbud og premier fra annonsører.

Store tap

Appen har tatt lengre tid enn ventet å lansere og utvikle, og ferske regnskapstall viser at Geddit tapte ytterligere 11,3 millioner kroner før skatt i fjor. Året før endte resultatet før skatt på minus 9,9 millioner. Totalt har 43 millioner kroner rent ut av kassen på fem år for selskapet.

I samme femårsperiode har Geddit hatt inntekter på rundt 11 millioner kroner. I fjor endte inntektene på 1,8 millioner, mot 8,2 millioner året før. Selskapets egenkapital ved inngangen til 2021 var minus 43 millioner kroner.

Geddit er heleid av Digital Group, der Idar Vollviks selskap Vovi as er største eier med en eierandel på 14,05 prosent.

Vollvik, som var styreleder i Geddit frem til september i år, ønsker ikke å kommentere årsregnskapet til Geddit, men henviser videre til daglig leder Svein Johnsen. Det lyktes ikke DN å få en kommentar fra Johnsen onsdag. Vollvik sitter ikke lenger i styret til selskapet der Kenneth Nilsen nå har overtatt som styreleder.

Forsinkelser

Idar Vollvik sa til DN i fjor høst at man jobbet med å få på plass en tredje versjon av Geddit-appen.

– Den vil være på plass innen et halvt års tid, men ingenting er spikret. Det kommer noen nye ting, blant annet mulighet for å koble appen opp mot andre annonseplattformer, sa han.

Men koronapandemien førte til en vesentlig forsinkelse av fremdriften til versjon tre. Derfor har en kunde terminert en tidligere inngått lisensavtale, kommer det frem i årsrapporten til Geddit. Dette har påført selskapet en kostnad på 3,1 millioner kroner.

I årsrapporten står det også følgende i notene: "Det forventes at fremtidig inntjening av pågående forskning og utvikling vil motsvare medgåtte utgifter. Kostnadene relaterer seg til utvikling av mobilapp, fremtidige versjoner og ny funksjonalitet".(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.