Bang & Oufsen viste frem ett nytt produkt på Ifa-messen i Berlin denne uken. Deres nye flaggskip Beovision Eclipse har som ambisjon å gi den beste billedkvaliteten og den beste lyden på markedet.

B & O har tatt et uvanlig valg ved å gå i partnerskap med LG i utviklingen av Eclipse. Selve billedpanelet og programvaren i tv-en er basert på LGs C7-serie OLED tv med 4K HDR oppløsning.

– Vi har tatt utgangspunkt i en av LGs tv-er, men gjort en del endringer i bildekontrollen og programvaren for at den bedre skal passe vår identitet. Lyden er ren Bang & Olufsen teknologi, sier José Barreiro Lopez, leder for Bang & Olufsens tv-produkter til DN.

Bang & Olufsen Eclipse kombinerer LGs beste billedkvalitet og Bang & Olufsens hittil beste tv-lyd.
Bang & Olufsen Eclipse kombinerer LGs beste billedkvalitet og Bang & Olufsens hittil beste tv-lyd. (Foto: Marte Christensen)

450 watt lyd

Etter å ha kikket litt på Eclipse ser vi at billedkvaliteten ligger helt i toppen, selv om den ikke nødvendigvis er det aller beste man kan få. Lyden derimot, stiller helt i særklasse.

Bang & Olufsen har integrert et hi-fi-system i Eclipse som yter hele 450 watt. Det leverer fullskala lyd i tre kanaler (stereo + senter) og man hører straks at dette går over og utenpå all innebygget tv-lyd vi har opplevd tidligere.

Eclipse har støtte for multiromslyd og kan spille sammen andre høyttalere for full surround om man ønsker. Så når man trekker kortet i kassen kan man trøste seg med at man har fått et hi-fi-produkt som står støtt på egne ben med på kjøpet.

Beovision Eclipse er allerede klar for bestilling hos norske forhandlere og koster fra 84.690 for 55 tommer og 117.690 for 65 tommer skjerm.

Her finner du alle DNs artikler fra IFA. Videoene kan du se på DNtv.(Vilkår)