(DN/Berlin) Etter ti år med bare høyttalernyheter lanserte Sonos onsdag en ny forsterker kalt Sonos Amp under elektronikkmessen IFA i Berlin.

Basisfunksjonen er å gjøre det mulig for alle kablede høyttalere å bli en del av et trådløst Sonos-anlegg, men nye Amp har også innebygget støtte for smarthus-styring slik at man kan styre lys, varme og solskjerming i Sonos-appen.

Sonos Amp er liten og diskré til å være en kraftig forsterker.
Sonos Amp er liten og diskré til å være en kraftig forsterker. (Foto: Gunnar Lier)

– Vi tror utviklingen går mot mer integrerte løsninger og forbrukerne ønsker å kunne styre mest mulig fra ett sted. Det synes vi godt kan være Sonos-appen, sier Michael Papish, produktmarkedssjef i Sonos.

Sonos ble børsnotert i begynnelsen av august i år og har trappet opp lanseringstakten betraktelig det siste året. Markedet har så langt ikke reagert på nylanseringen.

Smarthusmarkedet er preget av mye fragmentering og konkurrerende teknologier som ikke nødvendigvis snakker sammen. Sonos' egen teknologi er også basert på en lukket løsning som andre høyttalerprodusenter ikke kan støtte. Men innen smarthusstyring ønsker de å dele.

– Fra i høst åpner vi våre API-er, det vil si at vil gjør deler av programvaren vår tilgjengelig for andre utviklere som ønsker å la sine produkter støtte Sonos og integrere dem i Sonos-appen, sier Papish.

Sonos har inngått et samarbeid med Sonance, et selskap som designer løsninger for innebygde, eller skjulte, høyttalersystemer.

– Vi skal lage tre høyttalerløsninger sammen Sonance for innebygging i tak og vegger og utendørs bruk, sier Papish. Disse høyttalerne skal bli tilgjengelige i begynnelsen av 2019.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Jimmie Åkesson til DN: Det er særlig én ting Frp har bevist for Sverigedemokraterna
01:05
Publisert: