Våren 2015 lanserte Tesla batteripakken «Powerwall» for hjemmebruk – som skal lagre solenergi.

Nå tar Ikea i Storbritannia opp kampen med Tesla i dette markedet, skriver Ny Teknik.

Møbelgiganten begynner nemlig omgående å selge oppladbare hjemmebatterier for lagring av energi fra solcellepaneler, ifølge en pressemelding fra selskapet

Ikea har i flere år solgt solcellepaneler i Storbritannia som et prøveprosjekt.

Men nå utvides satsingen etter at Ikea har inngått en ny samarbeidsavtale med selskapet Solarcentury.

Lokker med store besparelser

Ifølge pressemeldingen lokker selskapet med inntil 70 prosent besparelser på strømregningen, tilsvarende 560 britiske pund årlig (rundt 5800 kroner) for en gjennomsnittskunde i Storbritannia.

Prisen for batteripakken starter ifølge Ikea på 3000 pund (i overkant av 31.000 kroner). Prisen på en startpakke med batteri og solcellepanel er 6925 pund (rundt 72.000 kroner), og med en potensiell utnyttelsesgrad på 80 prosent mener Ikea at hele investeringen vil kunne betale seg i løpet av 12 år.

Prisen på strøm til husholdningene i Storbritannia har steget over ti prosent de siste månedene, og avisen Telegraph skriver at British Gas vil sette opp strømprisen med 12,5 prosent fra midten av september.

Ikeas solcellepaneler og hjemmebatterier er per i dag ifølge Ny Teknik ikke aktuelle for lansering i Sverige, og dermed neppe i Norge heller.

 – Ikea vurderer potensialet for disse produktene i hvert enkelt marked. Blant annet ut i fra forhold som soltimer, energiøkonomisk lønnsomhet og hvilke reguleringer som gjelder i de enkelte landene. Vi har gjennomført markedsundersøkelser og ser på mulighetene for dette i Norge, men vi har foreløpig ingen konkrete planer om å begynne salg av disse produktene, sier senior kommunikasjonsrådgiver Kristian Willanger.

Fakta: Hvordan lages solceller?
Her er en kjapp innføring i solcelleproduksjonens ABC.
01:43
Publisert:

 (Vilkår)