Det indiske forretningsdepartementet har bedt det indiske foretaksregisteret lete etter eventuelle uoverensstemmelser i Telenors investering i Unitech Wireless. Det melder Economic Times, som viser til ikke-navngitte kilder mandag.

Henvendelsen skal ha blitt rettet 13. september, og det bes også om at foretaksregisteret undersøker hva Telenor har betalt for sin andel.

Nettstedet Livemint melder at granskingen hovedsakelig skjer for å undersøke om det var brudd på loven da Unitech ble gitt 2G-lisenser og spektrum.

- Hvordan ble lisenser kjøpt av Unitech, hva er detaljene i aksjeavtalen mellom Telenor og Unitechs telekomdatterselskap, sier en fremstående myndighetsrepresentant anonymt til Livemint.

Uninor sier samtidig at de ikke har mottatt noen henvendelse fra foretaksregisteret om saken.

”Når det gjelder spørsmålet om gransking, har vi ikke mottatt noe om dette, og vi kan ikke kommentere spekulasjoner. (..) Vi har tidligere uttalt at Telenors investering i Unitech Wireless er gjennom nye aksjer og ikke gjennom aksjer solgt fra Unitech”, heter det i en uttalelse fra Unitech.

En ikke-navngitt Unitech-kilde poengterer imidlertid at det ser ut til at Telenors arbeidskapitalbidrag feilaktig sees som investering.

- Ikke Telenor som er adressat
Konserndirektør for kommuniksjon i Telenor, Pål Kvalheim, sier til Dagensit.no at han kun kjenner saken fra media. Slik han oppfatter det er henvendelsen fra de indiske myndighetene rettet mot opprinnelige eierne av Unitech Ltd og Uninor, og ikke Telenor som sådan.

Kvalheim påpeker at Telenor ikke kjøpte eksisterende aksjer i Unitech Wireless, men snarere fikk nye aksjer gjennom å skyte inn kapital i selskapet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.