Svensken Felix Kjellberg, alias «Pewdiepie» er verdens ubestridte Youtube-konge.

Kjellberg inntar nok en gang topplassen på Forbes oversikt over hvem som drar inn mest penger på Youtube. I perioden juli ifjor til utgangen av juni i år har Kjellberg sopt inn 15 millioner dollar, over 125 millioner kroner, på sine Youtube-videoer. Nummer to på listen tjente åtte millioner dollar.

Til sammen skal «Pewdiepie» ha hatt utrolige 13 milliarder visninger på siden sin. Kjellberg har spesialisert seg på uhøytidelige videoer der han tester ut en ulike spill mens han kommer med humoristiske og særegne kommentarer.

Totalt tjente de 12 best betalte Youtube-stjernene 70,5 millioner dollar (rundt 590 millioner kroner) i ovennevnte 12-månedersperiode. 

I Forbes oversikt over hvem som tjener mest på Youtube finner man alt fra rappere, personer som filmer at de spiller dataspill til en «bakenerd». Samtlige av de 12 på oversikten tjente minst fem millioner dollar (41,75 millioner kroner) i nevnte 12-månedersperiode.

Bøker seiler opp

Pengene tjener de på ulike måter, men mesteparten kommer fra annonsører eller sponsorer.

Men nå seiler gode gamle og trykte bøker opp som en stor pengekilde for Youtube-stjernene. Felix Kjellberg ga i fjor ut boken «This book loves you». En annen på topplisten, Rosanna Pansino har utgitt en kokebok basert på sine videoer som hun ifølge Nielsen BookScan skal ha solgt over 120.000 eksemplarer av. 

– Youtubes lave inngangsbarrierer gjorde at jeg kunne starte min kanal med ikke noe annet enn et makera til 80 dollar, sier Pansino til Forbes. Fra juni i fjor til utgangen av juni i år tjente hun seks millioner dollar (50 millioner kroner). 

Tallene i Forbes oversikt bygger på målinger fra Nielsen, filmnettsiden IMDB i tillegg til andre kilder som intervjuer med agenter, sjefer, advokater og stjernene selv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Slik gikk det da amerikanere testet norsk julemat: - Oh, what is that?!
Det er den amerikanske ambassaden i Oslo som selv har sendt ut denne julehilsenen på Youtube, der amerikanske diplomater smaker på blant annet smalahove, lutefisk og raspeball.
02:33
Publisert:
Norges suksess på 5 minutter
Professor Hans Rosling er sett 3,5 millioner ganger på YouTube for sin humoristiske og engasjerende presentasjon av verdens økonomiske utvikling. For første gang; her er den norske versjonen. (Bakgrunn: gapminder.org)
05:49
Publisert: