Finansieringen til Wikileaks tørker inn etter at deres inntektskilder har blitt systematisk angrepet de siste dagene.

- Mastercard sørger for at Wikileaks ikke lenger kan akseptere betalingskort med Mastercard-logo, sier en talsmann for MasterCard Worldwide i følge nettstedet Cnet.com.

Mastercards avvisning av betalinger til nettstedet følger i kjølvannet av at sveitsiske myndigheter nylig frosset en bankkonto brukt av Wikileaks-sjefen Julian Assange og at Paypal også har stoppet alle overføringer til Wikileaks i sitt system.

Nylig har også Amazon droppet Wikileaks fra kundelisten, og EveryDNS.net stengte dem også ute fra deres DNS-tjeneste, angivelig for å beskytte sine andre kunder mot angrep rettet mot Wikileaks. DNS-tjenester oversetter navn på domener som "wikileaks.org" til disse nettsidenes faktiske adresse, slik at leserne kommer dit de skal.

- Ulovligheter
Mastercard begrunner betalingsnekten til Wikileaks med at selskapet er innvolvert i ulovligheter.

- Mastercards regler forhindrer kunder å direkte eller indirekte involvere seg eller bidra til en handling som er ulovlig, sier talsmann Chris Monteiro.

Så langt har Wikileaks motangrep vært å øke sine oppfordringer til folk om å gi dem penger for å "holde oss sterke", som nettstedet skriver i sine utsendelser.

Nesten helt tørt
Om Mastercard blokkerer betalinger, slik de sier de skal gjøre, vil den eneste relativt enkle måten å overføre penger til Wikileaks fremover være med visakort gjennom en islandsk nettside. Alternativt kan man sende penger i posten.

Amerikanske myndigheter har hatt et horn i siden til Wikileaks og Assange og selskapet får ikke drifte sine nettsteder fra amerikanske servere.

Senator Joseph Lieberman oppfordret i forrige uke selskaper og organisasjoner som opptrer som vertskap for Wikileaks til å avslutte dette umiddelbart.

Teknoterrorist
Ordkrigen mot nettstedet har eskallert betraktelig etter at selskapet for en drøy uke siden startet en ny runde med offentliggjøring av hemmelige dokumenter.

- Jeg synes mannen er en teknologiterrorist, sier senator Mitch McConnell om Assange.

- Han har gjort enorm skade på landet vårt, fortsatte han.

Toneangivende amerikanske politikere ønsker nå at Wikileaks skal bli stemplet som en terrororganisasjon, noe som vil gjøre det til en forbrytelse for amerikanske banker å behandle betalinger knyttet til Wikileaks. Det vil samtidig gjøre det ulovlig for alle andre å gi bistand eller ressurser til gruppen.

Cnet har også rapportert at folk ansatt hos amerikanske myndigheter har stadig større problemer når de forsøker å gå inn på nettsteder knyttet til Wikileaks.

Rettslige utfordringer
Svenske myndigheter ønsker at Julian Assange skal komme til Sverige i forbindelse med anklager om seksuelle overgrep. Nå skal britiske myndigheter også ønske å prate med han. I følge BBC har Storbritannia har utstedt en arrestordre på grunnleggeren og det er ventet at han vil møte foran en britisk dommer i morgen.

Les også: Stengte Assanges konto
<b>- Sverige føler seg rundlurt</b>
<b>Sverige utsteder ny arrestordre på Assange </b>
<b>Frykter Assange vil bli likvidert</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.