Den ukjente rapperen Matthew Best, alias Neno Best, klarte ikke å la være å skryte. Han la ut bilder av våpen han hadde fått tak i og senere store seddelbunker han hadde fått for våpnene.

Senere slettet han bildene, men da hadde allerede New York Police Department vært inne og tittet på dem.

Spanet
Bests mangelfulle konsekvensanalyse første til at politiet satte en spaner på saken. Han kontaktet Best i hans studio og kjøpte våpen av ham. Over tid rullet spaneren alene opp en våpenring som fraktet våpen fra sørstatene til New York.

Resultatet ble offentliggjort denne uken. 19 personer er anklaget for ulovlig våpensalg, og mer enn 250 håndvåpen er beslaglagt.

 

Reddet liv
- Takk Gud for at disse våpnene er fjernet fra gatene. Det er ingen tvil om at dette beslaget har reddet liv, sier New Yorks borgermester Michael Bloomberg til NY Daily News.

Våpenbeslaget er det største i New Yorks historie og en av de største sakene som noensinne er rullet opp av en enkelt spaner.

Les også:
Han skattes like hardt som Petter Stordalen
Ryanair må følge norsk lov i Norge
Google ikke lenger størst i USA
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.