Amerikanske Century Link opplevde søndag tekniske problemer, som nå viser seg å være løst.

Det meldte selskapet like etter klokken 17 norsk tid.

– Vi er i stand til å bekrefte at alle tjenester som er påvirket av dagens IP-avbrudd er gjenopprettet. Vi forstår hvor viktige disse tjenestene er for kundene våre, og beklager påvirkningen av dette, skriver selskapet i en Twitter-melding søndag ettermiddag.

Men det er ikke bare Century Link som slet med teknologien, kunder av Altibox fikk ikke tilgang til internett søndag morgen.

Internettleverandøren Bahnhofs sjef, Jon Karlung, mener en milliard mennesker kan være påvirket.

– Alle som er bruker internett er påvirket, sier Karlung til SVT.

– Det kan være et angrep, men det kan like gjerne være tekniske problemer. Det er bare spekulasjoner, legger han til.

Problemer i Norge

I Norge var det flest problemer hos Altibox' kunder søndag morgen.

– Nå har vi greid å optimalisere nettet som gjør at de fleste kundene har fått internettet opp igjen, sier kommunikasjonsansvarlig Andreas Veggeland i Altibox til NTB.

– Men underleverandøren som leverer i hele Europa og USA, har fortsatt problemer. Dermed kan enkelte nettsider slite, sier han.

Det er en større europeisk leverandør av fiberoverføring mellom land som har store tekniske problemer. Dette førte til problemer blant annet for Altibox' rundt 618.000 kunder i Norge som søndag ikke kom seg på internett.

– Vi kan ikke si at alt fungerer over alt, men det har ordnet seg for mange, sier Veggeland.

Telenor følger situasjonen

Norges største tele- og internettleverandør Telenor forteller til DN at de overvåker situasjonen tett.

– Telenors kunder er ikke berørt av dette, men vi er klare over situasjonen, sier informasjonssjef Magnus Line i Telenor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.