Frem til formiddagen fredagen sto det på Apples svenske nettsider at 4G kommer til å bli støttet av Telenor, Tre, Telia og Tele 2. Da ble opplysningen fjernet.

- Det var en feil, sier presseansvarlig Petter Arnstedt i Apple i Sverige til Telekom Online, ifølge IDG.se.

Dette er dårlig nytt for Norge, som bruker samme frekvenser som Sverige. Dermed får heller ikke norske Ipad-brukere glede av 4G med det første.

I utgangspunktet la Apple ut informasjon om at 4G ville bli støttet av Netcom og Telenor i Norge, men også denne informasjonen er nå fjernet.

Årsaken er at nye Ipad ikke håndterer de frekvensene som benyttes for 4G i Norge og Sverige.

Ny Ipad til Norge 23. mars
Telenor har tidligere sagt at deres nye mobilnett skal få støtte for LTE/4G i løpet av første halvår 2012.

Men under et pressemøte for to dager siden ble tidshorisonten plutselig mye vagere. Nå heter det at Telenor kommer med kjappere mobilnett i løpet av året, skriver digi.no.

Apples nye Ipad ble lansert onsdag denne uken.

Den støtter alle standarder for mobilt bredbånd opp til 4G (LTE), kommer med Retina-skjerm som brukes på Iphone 4 og 4S, og får høyere oppløsning enn Ipad og Ipad 2 (2048 x 1536 piksler). Denne oppløsningen er også høyere enn tv-en du har i stua som maksimalt har 1920 x 1080 piksler.

Kameraet er oppgradert til 5 megapiksler med mulighet for å ta opp video i full HD-kvalitet (1080p). Kameraet ser ut til å ha fått mange av kvalitetene til Iphone-kameraet, som bildestabilisering og ansiktsgjenkjenning.

Les mer: Lanserer ny iPad

Ifølge den amerikanske presentasjonen vil nye Ipad lanseres 16. mars med de samme modellene og prisene som dagens modeller. Apple nevner ikke noe om prisreduksjon på «gamle» Ipad 2. Lansering i Norge vil skje 23. mars.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.