I dag begynte iPad som ventet å dukke opp i norske nettbutikker. I dagsavisene kom det også enkelte annonser for nettbrettet som kommer til Norge på overtid, ifølge mange.

Selv om Apples produkter historisk sett har vært dyrere i Norge enn de fleste andre land har Apple hatt streng kontroll med prisingen i de enkelte land. Butikker og kjeder har ikke hatt anledning til å bruke rabatter og kampanjepriser på produktene.

Dette ser i stor grad ut til å gjelde for iPad også. En minimumspris er etablert hos flere butikker, men enkelte har lagt på prisen, antakelig i håp om større etterspørsel enn tilbud. Hos Norges største nettbutikk Komplett.no koster iPad mellom 400 og 800 kroner mer, avhengig av modell.

- Utfordringen vår er at leveransene fremover er usikre. Vi vil ikke gjøre dette spesielt dyrt, men vil ha sikker tilgang før vi lander på en endelig pris. Markedet vil bestemme prisnivået, sier administrerende direktør Anton Hagberg i Komplett.no.

Klokken kvart på ni i morges hadde Komplett.no solgt 100 iPad siden midnatt.





Selv om så mange som 50.000 nordmenn allerede skal ha skaffet seg en iPad fra utlandet foventer butikkene stor pågang i dag. Apple-forhandleren Humac har utført en undersøkelse blant nesten 2.400 kunder hvor omtrent hver fjerde sier de vil skaffe seg iPad på lanseringsdagen.

Lite lur harrytur
For de som vurderer å stikke over grensen etter en iPad kan det være lurt å sjekke prisene. Det er ikke store summer å spare, så man skal bo rimelig nær riksgrensen for å spare på å handle iPad i Sverige.

Hos Macforum.se ligger prisene på nivå med de norske, med den rimeligste modellen til 4.139 kroner (4.695 SEK) og den dyreste til 6.696 kroner (7.595 SEK). Også i Sverige ligger Komplett noe over veiledende pris med 4.576 kroner (5.190 SEK) for rimeligste utgave og 7.309 kroner (8.290 SEK) for den dyreste.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.