Denne uken ble det kjent at det nederlanske sikkerhetsselskapet Digitnotar har blitt utnyttet gjennom at noen har forfalsket deres sikkerhetssertifikater for Google.com. Dette gjorde at hackeren kunne overvåke all trafikk til og fra Gmail og at 300.000 iranske nettbrukere brukte en falsk versjon av Google.com i en måned.

Les mer: Overvåket all Gmail-trafikk

På nettstedet Pastebin, et nettsted hvor alle kan få lagret sine dokumenter i en begrenset periode, har en 21 år gammel iransk student tatt ansvar for hackingen, skriver IDG.se. Han tar samtidig ansvar for to andre, lignende datainnbrudd med forfalskninger av sikkerhetssertifikater. Det første var i vår hos utstederen Comodo, og nå i disse dager hos Global Sign. Global Sign er en stor aktør i denne bransjen, mens Comodo og Diginotar er mindre aktører.

21-åringen hevder at han knekket Diginotar som en slags hevn mot hvordan nederlandske soldater skal ha handlet under massakren i Srebrenice under Bosnia-krigen.

Global Sign skriver på sin nettside at de har oppdaget et innbrudd i sine systemer og at de har stoppet utsteding av nye sertifikater inntil videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.