- Når du har jobbet med så dyktige folk som Jan Chr. Opsahl, Tor Olav Trøim og John Fredriksen, noen av de få som virkelig har skapt noe i Norge, så får du selvfølgelig lyst til å gjøre noe på egenhånd. Og man må gjøre det før man blir for gammel. Jeg har satset alt på å få dette til, sier Fredrik Halvorsen (40) til Finansavisen lørdag.

Gjennomført emisjon

Han har startet Ubon Partners, et investeringsselskap (ventureselskap) innen teknologi, i London. Tidligere har Halvorsen jobbet i McKinsey, Tandberg samt John Fredriksens selskaper Archer og Seadrill.

Acano, ett av tre selskaper i Ubons portefølje, utvikler teknologi for virtuelle møterom. I selskapet jobber det 83 personer hvorav flesteparten er ingeniører med bakgrunn fra prestisjeuniversitetet Cambridge. Nylig hentet Acano inn 40 millioner kroner i ny egenkapital. Celina Midelfart og tidligere Tandberg-sjef Jan Chr. Opsahl er blant investorene, skriver Finansavisen.

Har satser 10 millioner dollar selv

Halvorsen vil ikke fortelle hvilke andre som er partnere i Ubon, utenom nordmannen Odd Jonny Winge. Men han sier at de har satset 10 millioner dollar (60 millioner kroner) selv.

- Vi har satset stort sett alle sparepengene våre, og har ikke turt å be andre folk putte inn penger før vi var ganske sikre på at teknologien fungerte. En ting jeg har lært av å jobbe med noen av verdens beste kapitalister, er å ta det meste av den tidlige risikoen selv, sier Halvorsen til avisen.

Les også:

Må ut med 180 millioner etter falsk Dubai-drøm  

Golfess og investorstjerne mistenkt for innsidehandel  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.