– Jeg kunne ønske vi kunne vært et privat selskap, sier Musk i et intervju med magasinet Rolling Stones.

– Å være et børsnotert selskap gjør oss faktisk mindre effektive, legger han til.

Tesla-sjefen sikter blant annet til alle investorene som har veddet på at selskapet hans skal tape masse penger og tryne på børsen.

Mener investorene lyver

Tesla er det mest shortede selskapet i verden med en shortposisjon på drøyt 8,3 milliarder dollar. Å shorte betyr å vedde på et kursfall (se faktaboks).

I september lå shortposisjonen på 11,4 milliarder dollar. Så langt i år har Tesla-aksjen steget 43 prosent, så i snitt har de som har shortet Tesla i år trolig tapt masse penger.

Men, i november har investorene tjent 635 millioner dollar på å sitte med et negativt syn på Tesla-aksjen, på grunn av fallende aksjekurs, ifølge CNBC.

– De er idioter som vil vi skal dø. De prøver hele tiden å skape falske rykter og forsterker alle negative rykter. Det er virkelig et stort incentiv for å lyve og å angripe min integritet. Det er fælt, sier Musk til Rolling Stones, om alle shorterne.

Satser 90 mill. på Tesla-smell

Den norske forvalternestoren Jan Petter Sissener er en av mange investorer som tror Tesla-aksjen skal falle langt nedover. I april satset han 46 millioner kroner på at Tesla-aksjen skulle falle. I starten av november økte Sissener dette veddemålet til 90 millioner kroner.

Forvalter Jan Petter Sissener.
Forvalter Jan Petter Sissener. (Foto: Fredrik Bjerknes)

Tesla-aksjen raste i overkant av fem prosent i utvidet handel etter resultatfremleggelsen 1. november, og selskapet fikk et tap på 2,92 dollar per aksje i tredje kvartal.

– Vi har tjent rundt ti millioner kroner på shortingen til nå, og det er ikke over ennå, sa Sissener til DN forrige uke.

– Aksjen har nå begynt å normalisere seg og er på vei nedover, og den skal falle langt nedover i tiden fremover. Det har med prisen å gjøre, 50 milliarder dollar er for dyrt for et selskap som produserer et par tusen biler i året. Jeg ser ikke hva det har som er unikt, og de får jo heller ikke opp produksjonen, General Motors koster omtrent det samme, men produserer langt flere biler, legger han til.(Vilkår)

Skisenter uten heis
Tett skog ødelegger god skikjøring landet rundt. I Øksendalen har Asbjørn Eggebø Næss funnet en løsning på problemet.
01:49
Publisert: