Milliardene har forduftet i rekordfart de siste dagene for aksjonærer i de store teknologiselskapene.

Siden toppnoteringen i slutten av august har den teknologitunge Nasdaq-indeksen rast 13 prosent. Tirsdag falt indeksen 1,63 prosent til 7050 poeng etter å ha vært ned godt over tre prosent og under 7000 poeng på det laveste.

De største taperne målt i dollar er naturlig nok «the big five» -Apple, Alphabet (Google-eier), Microsoft, Facebook og Amazon.

Spesielt hardt har det de siste dagene gått utover netthandelskjempen Amazon, som i begynnelsen av september snuste på en børsverdi på 1000 milliarder dollar. Eneste selskap som noensinne har passert 1000 milliarder dollar i børsverdi er Apple som nådde denne milepælen i august i år.

Men nå er det trolig tap de fleste teknologi-aksjonærene regner mest på. Amazon-aksjen som har fått mest juling raste 6,3 prosent mandag etterfulgt av fredagens fall på 7,8 prosent.

Tapsrekord – men fortsatt rikest

Bare i løpet av de to siste handelsdagene har verdien av selskapet rast med i overkant av 119 milliarder dollar, eller nesten nøyaktig 1000 milliarder kroner, ifølge Marketwatch. Siden toppen er børsverdien barbert med nesten 250 milliarder dollar til 752,5 milliarder (6305 milliarder kroner).

Den Amazon-eieren som har tapt mest er naturlig nok den største, nemlig grunnlegger Jeff Bezos. Bare i løpet av de to siste dagene er 19,2 milliarder dollar (161 milliarder kroner) av formuen til Bezos gått opp i røyk, ifølge Bloomberg News.

Bezos er likevel ifølge Bloomberg fortsatt verdens rikeste person med en formue på 128,1 milliarder dollar (1073 milliarder kroner), men Microsoft-grunnlegger Bill Gates er vesentlig nærmere enn for et par måneder siden.

Den tidligere tapsrekorden i løpet av to dager hadde Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg som i juli i år opplevde at formuen slanket seg 16,5 milliarder dollar (138 milliarder kroner).(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Fortsatt ser det ut til at ekspertene mener at dette er en korreksjon
Kommentator Bård Bjerkholt i DN om børsnedgangen.
01:38
Publisert: