Facebook-aksjen fikk seg en liten knekk etter at kvartalsresultatene ble lagt frem onsdag – så pekte pilene oppover. Handelen skjedde etter børsens stengetid, så oppgangen regnes til torsdagens handel, og selskapet er nå opp hele 5,59 prosent.

Det løfter markedsverdien av hele selskapet til 507,5 milliarder dollar. Dermed blir det sosiale nettverket det andre selskapet på to dager som passerer 500 milliarder dollar.

Les om kvartalstallene som løfter Facebook-aksjen: Facebook passerer to milliarder aktive brukere

Fra tre til fem

Onsdag passerte nemlig Amazon 500 milliarder dollar, og ble dermed det fjerde selskapet i denne klubben. For å illustrere hvor mye penger det er, tilsvarer verdien av det norske Oljefondet, 7800 milliarder kroner, nå ganske nøyaktig verdien av Facebook og Amazon til sammen.

Fra før av var det bare Apple, Alphabet, Googles morselskap, og Microsoft som var verdt så mye. Nå er det altså fem medlemmer av klubben, opp fra tre på to dager. Alle fem er teknologiselskaper.

Facebooks aksjer har steget fra 117 dollar per aksje ved starten av året til 175 dollar i skrivende stund. Det er en oppgang på hele 50 prosent.

Verdens rikeste

Amazon har i samme tidsrom gått fra 753 dollar per aksje til 1071 – opp 42 prosent. Det har fått Amazon-gründer Jeff Bezos' formue til å øke tilsvarende, og ifølge Bloomberg har han nå passert Bill Gates som verdens rikeste, forutsatt at aksjekursene holder seg.

Facebooks fremgang har også løftet Zuckerbergs formue betraktelig, og ifølge Bloomberg ligger han nå på femteplass, "bare" 200 millioner dollar bak Warren Buffett, som ligger på fjerdeplass på deres rikingliste, med en formue på 74,5 milliarder dollar.

I løpet av ettermiddagen ble teknologiaksjene på USA-børsen rammet av et plutselig fall. Dermed havner Facebook trolig under 500 milliarder dollar ved børsslutt - mens Amazon vaker akkurat på grensen når handelen går mot slutten, les mer her: Opptur snudd til solid børsfall for teknologigigantene.(Vilkår)