I nesten fire måneder har Spenn Technology vært suspendert fra handel på Nasdaq First North-børsen i Danmark. Nå er planen at handelen i selskapet skal tas opp igjen. Det er Stavanger-gründeren Jens Glasø som står bak selskapet.

– Vi er glade for å være tilbake og åpen for handel. Vi har brukt suspensjonsperioden klokt, nådd en enighet med Zanamaca for hvordan vi kan ta med seks millioner med Zanamaca-medlemmer til Spenn, og anskaffet Kazang Zambia, som gir vekst i dette markedet, sier Jens Glasø i en pressemelding.

Det var i februar Glasø presenterte planene om å ta det norske selskapet Blockbonds as på børs gjennom et omvendt oppkjøp, der det allerede børsnoterte selskapet NP Investor overtok Blockbonds.

Blockbonds er Glasøs gründerselskap som står bak mobilbank- og betalingsappen Spenn.

Det sammenslåtte selskapet ble så døpt om til Spenn Technology.

«Selskapet endret identitet»

Aksjen ble suspendert 8. juni som følge av at Nasdaq First North-børsen i Danmark ikke var fornøyd med informasjonen selskapet ga til markedet om det omvendte oppkjøpet, og krevde en nøyere beskrivelse av hva det nye selskapet skulle holde på med.

Kommunikasjonsdirektør Helle Mayor i Nasdaq First North Danmark forklarte overfor DN tidligere i oktober at suspensjonen ble besluttet fordi «selskapet endret identitet».

– Vi har jobbet tett med Nasdaq i en positiv og konstruktiv prosess som nå er avsluttet, sier Glasø.

Spenn Technology har tidligere profilert seg som Vipps i Afrika, og skriver på sine egne hjemmesider at ambisjonen er å tilby banktjenester til regioner der infrastrukturen er svak. I skrivende stund driver Spenn i Tanzania, Rwanda, Filippinene og Zambia gjennom lokale datterselskaper, og hadde 900.000 brukere ved utgangen av tredje kvartal.

Bratt kursfall

I månedene etter at selskapet ble tatt på børs, handlet aksjen rett under én dansk krone, før det tok av i slutten av april, og kursen nådde en toppnotering på 7,95 danske kroner. Dette ga Glasø, som største eier, papirverdier for over ti milliarder kroner.

Men en drøy måned senere stupte kursen til rett over to kroner, og Glasøs aksjeverdier ble barbert med flere milliarder.

Ifølge aksjonæroversikten på selskapets egne hjemmesider er det toppsjef Glasø som er største eier i selskapet, med 21,5 prosent av aksjene.

Legger man siste sluttkurs før suspensjonen til grunn, har Glasø aksjer i selskapet han leder for rett over 1,1 milliard danske kroner.

På spørsmål fra DN tidligere denne måneden om hva han tenker om aksjekursutviklingen, og hva den lange suspensjonen vil å ha si for selskapets tillit i markedet, svarer Glasø:

– Markedet fastsetter verdien av Spenn, og vi kommenterer ikke aksjekursen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.